
Magazyn piekarni - cukierni. Produkty spożywcze (tu: ciasta, rolady, bułeczki mleczne, spody tortowe, muffinki) wymagają posadzki niepylącej przede wszystkim. Odporność nawierzchni na ścieranie uzyskujemy stosując odpowiedniej klasy utwardzacz i impregnat do betonu. Dział doradztwa technicznego Bautech służy pomocą inwestorom z piekarni, cukierni, przemysłu spożywczego.
![]()
Posadzka do magazynu cukierni - piekarni
Nazwa obiektu: Magazyn firmy ciastkarskiej "KaVis Wypieki smaczne z natury", Kotuń k. Siedlec, woj. mazowieckie
Technologia: Betonowa nawierzchnia utwardzona powierzchniowo, kolor naturalny szary Przeznaczenie nawierzchni: magazyny branży piekarniczo-cukierniczej Rok budowy: 2014
Jaka posadzka do piekarni, cukierni?
Przede wszystkim posadzka niepyląca. Przyczyną pylenia jest ruch pojazdów i ludzi po nawierzchni. Po drugie - korzystna cenowo, jako że branża piekarniczo - cukiernicza działa na niskich marżach. Idealną nawierzchnią jest posadzka przemysłowa betonowa.
Przy magazynach produktów spożywczych (piekarnie, zakłady cukiernicze) nie masz wielkiego wyboru - nawierzchnia betonowa jest standardem. Zachęcamy do zakupienia całego systemu u nas - dostarczymy komplet materiałów: utwardzacz, włókno zbrojące, impregnat, system wypełnienia dylatacji. Nasi inżynierowie pomogą Ci dobrać grubość posadzki, ilość zbrojenia i impregnat. Doradzimy w sprawie odwodnień liniowych. Projektancie, architekcie, inwestorze - zapraszamy!
|
Paletyzowanie wypieków przez roboty. Hala magazynowa piekarni znajduje się zwykle w sąsiedztwie taśmy.
Przy "niskim" składowaniu - na paletach, często w piekarni - cukierni wystarczy "podstawowy" wariant posadzki (pod względem grubości, ilości zbrojenia), chyba że właściciel przewiduje intensywny ruch wózka widłowego.
Wypieki na europaletach na posadzce przemysłowej, bramy garażowe. Modułowa konstrukcja hali. Klasyka magazynu w przemyśle spożywczym.
|
Przy bramach mamy najbardziej intensywny ruch w magazynie. Posadzka wytrzymuje obciążenia dynamiczne i tarcie kółek paleciaka oraz przyczepnego obuwia pracowników. Lekkie tylko ślady ogumienia na nawierzchni, wskazane posiadanie w piekarni, zakładzie cukierniczym myjki do podłóg.
Streszczenie: zakład cukierniczy, piekarniczy, wypieki, magazyn, posadzka, nawierzchnia, odporność na ścieranie i pylenie, przemysł spożywczy